Gogosi de post


 Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    
Ingrediente:
500 g făină
250 ml apă călduţă
50 ml ulei
25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
1/2 linguriţă sare
2-3 linguri zahăr
Opţional: coajă rasă de la o lămâie/portocală sau 1 linguriţă extract de lămâie, migdale sau oricare alta vă place.
*dacă folosiţi drojdie proaspătă o dizolvaţi în apă călduţă.

1.Într-un castron mai mare amestecăm făina, sarea, zahărul si drojdia . Turnăm treptat apa calduţă, încorporăm şi esenţa (dacă este cazul) şi frământăm până obţinem un aluat omogen, uşor lipicios.

2. Punem şi uleiul şi frământăm până aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperim cu un prosop şi lăsăm la dospit până aluatul îşi dublează volumul.


3. După ce aluatul a crescut suficient, îl scoatem pe masa unsă cu putin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem. Decupăm formele dorite şi mai lăsăm puţin pe masă, sa crească. Puteţi folosi şi gura unui pahar dacă nu aveţi forme.

4.Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi. Se scot pe hârtie absorbantă, apoi cât incă sunt fierbinţi se tăvălesc prin zahăr pudră.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu