Tarta rustica cu pere si nuci


Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente pentru blat :
250 g faina
130 g unt la temperatura camerei
130 g zahar pudra cu aroma de vanilie
1 ou
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita esenta rom

Ingrediente pentru umplutura :
2 oua
160 g zahar pudra
1 pliculet zahar vanilat
100 g nuca macinata
250 g mascarpone
7-8 pere potrivite
zeama de lamaie
1 lingura zahar brun
1 lingura nuca macinata pentru ornat
1 ou pentru uns aluatul

Prima data preparati aluatul .

Puneti intr-un castron faina , apoi adaugati untul pastrat la temperatura camerei si amestecati cele doua ingrediente pana obtineti un aluat granulat .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati zaharul, sarea , oul intreg si esenta de rom .Amestecati toate ingredientele .Daca cumva aluatul este prea uscat se pot adauga 1-2 linguri de apa rece , iar daca se lipeste prea tare de degete , adaugati 1-2 linguri de faina . Formati din aluatul obtinut o mingiuca pe care-o inveliti in folie alimentara , apoi il bagati in frigider pentru cel putin 40 min.

Spalati perele ( eu nu le-am curatat de coaja , insa daca voua nu va plac cu coaja , le curatati ; ) ) , le taiati in patru , apoi eliminati samburii si coditele .Le puneti pe-o farfurie si le stropiti cu zeama de lamaie .

Mixati cele doua oua cu zaharul tos pana acesta se topeste .Adaugati nuca macinata si zaharul vanilat, apoi mai mixati putin. La final se adauga branza mascarpone si se amesteca usor toate ingredientele.

Scoateti aluatul fraged din frigider , il puneti pe suprafata tapetata cu faina , apoi il intindeti sub forma de cerc . Cercul trebuie sa fie cu circa 3 degete mai mare decat diametrul formei in care coaceti tarta .Eu am folosit o tava cu un diametru de 26 cm.

Umeziti tava cu putina apa , apoi lipiti de aceasta o coala de hartie de copt .

Puneti in tava aluatul intins . Aveti grija ca marginile sa fie ridicate ca mai apoi sa le puteti plia peste crema si fructele de deasupra .


Turnati peste aluatul din tava , crema de oua cu branza si nuci macinate , apoi aranjati cateva bucati de pere pe care le afundati putin cu degetul in crema .Aduceti marginile aluatului spre mijlocul tartei pliindu-le usor .Aranjati cateva felii de pere deasupra celorlalte si ungeti marginile aluatului cu un ou batut spuma.Presarati peste marginile aluatului putina nuca macinata , iar deasupra perelor , preasarti putin zahar brun .

Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute .Cand marginile tartei sunt usor rumenite , iar perele coapte , tarta este gata .

O lasati putin sa se raceasca , daca este posibil )) , apoi o serviti cu pofta alaturi de prieteni , asa cum am facut noi !!! <3

Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu