Cornulete fragede cu bors


Reteta de la Gina Gheorghita 

Ingrediente:
150ml ulei,
100ml bors
un cubulet de drojdie
,un praf de sare,
coaja de lamaie rasa,
esenta de portocale,
1 ligura de zahar,
400g faina de grau.
  
Se amesteca zaharul cu drojdia,pana la topirea acesteia,se adauga un praf de sare,borsul,uleiul si se amesteca bine toata compozitia,apoi se adauga si faina.Dupa ce se obtine un aluat,de o consistenta pufoasa,se divide aluatul in doua jumatati,din fiecare jumatate obtinandu-se cate o foaie rotunda.Ca si umplutura se pot folosi bucatele de ciocolata,rahat sau dulceata de capsune cu bucatele de nuci,cum am folosit eu.Se introduc in cuptorul incins la 180 grade,cam jumatate de ora;dupa coacere se pudreaza abundent cu zahar pudra.Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu