Lapte de pasare cu spuma de afine la cuptor


Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente :
5 oua
1 l lapte
10 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la 1/2 portocala
coaja rasa de la 1/2 lamaie
2 linguri de faina
150 g mascarpone ( bineinteles ca mami nu folosea asa ceva , insa trebuia sa-mi pun si eu putin amprenta , nu ? ; ) )
2 linguri dulceata de afine

Separati galbenusurile de albusuri .

Mixati albusurile pana devin ca o spuma . Adaugati 4 linguri de zahar si mai mixati pana spuma se tine fff tare : ) . Adaugati cele doua linguri de dulceata de afine ( dulceata nu trebuie sa fie fff groasa !!! ) , iar acum nu mai mixati , ci amestecati totul fff usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Puneti spuma obtinuta pe un platou termorezistent , apoi bagati-o in cuptorul preincalzit, pana ce aceasta prinde o culoare maronie la suprafata . Cand spuma devine maronie, stingeti focul si o lasati in cuptor pana se raceste .

Puneti laptele la fiert .Dupa ce a fiert , il lasati sa se raceasca putin.

Amestecati galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat . Amestecati sau mixati pana zaharul se topeste .Ca zaharul se se topeasca mai repede , puteti picura cate putin din laptele fiert . Adaugati apoi faina si mixati pana aceasta se incorporeaza in compozitia de oua. Adaugati si laptele in fir subtire si puneti compozitia pe foc pana incepe sa dea in clocot . O lasati sa dea cateva clocote pana simtiti ca se ingroasa putin. Aveti grija sa amestecati mereu in aceasta . O lasati apoi sa se raceasca complet . Acum puteti adauga branzica mascarpone si coaja rasa de lamaie si portocala ( eu am preferat sa adaug coaja la final ptr ca aroma acesteia sa se simta mult mai intens ; ) ) . Mixati sau amestecati bine totul .

Lasati-o sa stea la frigider 2-3 ore , apoi o serviti alaturi de spuma cu afine coapta putin in cuptor .E un deliciu , JUR !! : )

Mai puteti pune in spuma : sos caramel , pasta de macese sau multe alte sortimente de dulceata .
Sper ca v-am convins sa incercati aceasta delicioasa varianta de lapte de pasare !!! ; )

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu