Biscuiti cu tarate de grau si samburi de jir


Reteta de la Magda Adina   
Jirul il gasim in padurile de fag , toamna tarziu , iar samburii acestuia  au o multime de beneficii .
Ingrediente pentru circa 40-45 de biscuiti :
220 g faina
120 g tarate fine de grau
1/2 plic praf de copt
140 g unt
80 g zahar tos
1 ou
esenta rom
2 linguri zahar brun
3 linguri samburi de jir

Scoateti untul din frigider inainte cu cateva ore de a-l folosi .
Taiati apoi untul cubulete si amestecati-l cu zaharul tos , pana obtineti o crema fina .
Adaugati oul si cateva picaturi de esenta de rom si amestecati bine compozitia .
Faina o amestecati cu taratele si praful de copt , apoi , putin cate putin , o adaugati in compozitia de unt . Dupa ce ati incorporat-o toata , puneti aluatul obtinut pe o masa tapetata cu faina si framantati-l bine , apoi , cu ajutorul unui sucitor intindeti-l intr-o foaie nu foarte subtire .
Cu un decupator , decupati orice forma de biscuiti doriti .
Tapetati o tava cu hartie de copt si aranjati biscuitii decupati in aceasta .
In mijlocul fiecarui biscuite , puneti putin zahar brun , apoi infigeti in aluat cativa samburi de jir .
Bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti-i nu mai mult de 20 de minute .

Mai puteti face biscuitii acestia cu jir  prajit putin in cuptor ; ) , apoi zdrobit si bagat in  aluat sau , dupa ce aranjati biscuitii in tava , ii puteti unge pe fiecare cu sirop de brad , apoi presarati deasupra jir zdrobit .
Eu am avut prea putin jir cules  si nu mi-am putut permite sa adaug si-n aluat : ( , insa data viitoare  stiu ce am de facut pentru ca biscuitii acestia merita repetati !! ; )
Si pentru ca toamna , pe langa cele mai gustoase roade ne ofera si flori in cele mai frumoase nuante pamantii, haideti sa ne bucuram privirea si cu micutele crizanteme …..

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu