Paste cu sos de branza si pui


Reteta de la Dana Szocs


Nu mai mancasem de mult niste paste si pentru ca masa de ieri a fost ceva mai grea,m-am gandit ca astazi sa fac niste paste,pentru ca sunt mai usoare.

Am folosit:
6 pulpe de pui fara os
sos soia,sos tabasco
curry,chilly,ghimbir macinat
paste barilla
200 ml smantana de gatit
150 gr branza
2 catei de usturoi
ulei de masline
sos spicy burbon

Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,sos tabasco,curry,chilly,le-am lasat cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-o tava si le-am dat la cuptor la foc mediu,pana s-au rumenit frumos.Cu 5 minute inainte de a opri focul,am pus peste ele sos spicy burbon,foarte aromat, am dat focul foarte mic si am lasat sosul sa aromatizeze bine pulpele.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc,pentru paste,le-am fiert cu 2 minute mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.Intr-o tigaie am pus ulei de masline,usturoiul tocat foarte marunt,o lingurita de curry,apoi am scos cu spumiera pastele si le-am pus in tigaie peste usturoi,am pus peste ele branzica rasa,care fiind foarte grasa s-a topit frumos si la sfarsit am adaugat smantana.Am lasat inca 1 minut pastele pe foc amestecand mereu,apoi am oprit focul.

Pastele (pentru ca asa ne plac) le-am servit alaturi de puiul aromat,insa se pot servi numai cu sosul de branza daca nu va place asocierea cu carne.

Pofta mare! 

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu