Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
6 pulpe de pui fara os
sos soia,sos tabasco
curry,chilly,ghimbir macinat
paste barilla
200 ml smantana de gatit
150 gr branza
2 catei de usturoi
ulei de masline
sos spicy burbon
Pulpele de pui le-am marinat in sos soia,sos tabasco,curry,chilly,le-am lasat cam o ora in aceasta marinata,apoi le-am pus intr-o tava si le-am dat la cuptor la foc mediu,pana s-au rumenit frumos.Cu 5 minute inainte de a opri focul,am pus peste ele sos spicy burbon,foarte aromat, am dat focul foarte mic si am lasat sosul sa aromatizeze bine pulpele.
Intr-o oala am pus apa cu sare la foc,pentru paste,le-am fiert cu 2 minute mai putin decat indicatiile de pe ambalaj.Intr-o tigaie am pus ulei de masline,usturoiul tocat foarte marunt,o lingurita de curry,apoi am scos cu spumiera pastele si le-am pus in tigaie peste usturoi,am pus peste ele branzica rasa,care fiind foarte grasa s-a topit frumos si la sfarsit am adaugat smantana.Am lasat inca 1 minut pastele pe foc amestecand mereu,apoi am oprit focul.
Pastele (pentru ca asa ne plac) le-am servit alaturi de puiul aromat,insa se pot servi numai cu sosul de branza daca nu va place asocierea cu carne.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu