Koftas de vita, raita si cuscus


Reteta de la Mihai Lambru  

(2 portii):

Ingrediente:
100g cuscus
100 ml supa de vita / apa
1 mar, taiat cubulete mici
o lingura de seminte de floarea soarelui
350g carne tocata de vita
4 fire ceapa verde, tocate marunt
2 lingurite garam masala
o jumatate de lingurita chimion
120ml iaurt grecesc
un castravete mic, ras si scurs de lichidul in exces
o rosie, tocata marunt
un catel de usturoi
bete pentru frigarui

Mod de preparare:
Inainte de a va apuca de gatit, puneti betele pentru frigarui la inmuiat intr-un vas cu apa pentru aproximativ 20 de minute.
Puneti intr-un ibric supa de vita/apa si lasati-o pe foc pana incepe sa fiarba.
Amestecati carnea cu ceapa verde, garam masala, chimion si doua linguri din iaurt si asezonati dupa gust cu sare si piper.
Modelati cu mainile 6-8 koftas si infasurati-le pe cate o frigaruie.
Puneti cuscusul intr-un bol si turnati supa/apa peste el. Acoperiti bolul cu un capac si lasati-l acoperit pana cand cuscusul a absorbit tot lichidul. Amestecati usor cu o furculita si incorporati apoi bucatelele de mar si semintele de floarea soarelui. Lasati bolul la cald pana cand serviti.
Pregatiti raita: amestecati iaurtul ramas cu castravetele, rosia si usturoiul si asezonati dupa gust.
Daca folositi gratarul, lasati-l pana se incinge la maxim si apoi gatiti koftas pentru aproximativ 10 minute, intorcandu-le din cand in cand.
Daca folositi tigaia grill, incingeti-o la maxim si prajiti koftas fara ulei pana cand sunt complet rumenite.
Serviti o portie de cuscus alaturi de 3-4 koftas peste care presarati raita.
Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu