Zacusca de vinete


Reteta de la Alina Vicu

Ingrediente:
3.5 kg vinete
4.5 kg ardei kapia + gogosari
600 g ceapa
500 g morcov
500 ml ulei
sare, piper, foi de dafin

1. Spalati ardeii si vinetele. Stergeti-le cu un prosop si puneti-le la copt. Dupa ce s-au copt le curatati (operatiunea aceasta eu am facut-o cu o zi inainte de a pune totul la foc ;)
2. Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot.
3. Incingeti uleiul intr-o oala non-aderenta si puneti ceapa, dupa ce sa inmuiat putin puneti morcovul si sarea (eu am pus 4 lgt cu varf). Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot. Puneti condimentele: piperul si dafinul dupa gust. Lasati la foc potrivit 2 ore si invartiti bine o data la 15 min.
4. Puneti zacusca fierbinte in borcane sterilizate. Puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura, dupa 10-20 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc.

Enjoy!

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu