Prajitura cu mere si bezea


Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
- 4 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 praf de copt
- 1 borcan de mere (720g) sau aproximativ un 1 kg de mere curăţate şi răzuite
- zahăr pentru mere (eu nu am pus, fiindcă borcanul cu mere conţinea destul zahăr)
- sare

Paşii:

1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri.Galbenusurile se freaca spuma cu jumătate din cantitatea de zahăr.
2. Se pune uleiul, ca la maioneza, amestecand continuu, cu lingura de lemn sau cu mixerul.
3. Se adaugă laptele alternând cu făina amestecată cu praful de copt.
4. Într-o tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, punem aluatul şi-l dăm la cuptor, pentru aproximativ 15 minute.
5. După ce se coace pe jumătate, se scoate afară din cuptor şi se pun merele, în cazul meu din borcan, curăţate şi răzuite în prealabil, dar şi amestecate cu puţin zahăr dacă vă place mai dulce. Se strecoară merele cu mâna şi se pun peste blat.
6. Se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr şi se aşează deasupra merelor. Apoi se mai dă la cuptor, la foc mic, cca 10-15 minute.
7. După ce se răceşte prăjitura se taie cu un cuţit înmuiat în apă rece.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu