Placinta cu praz


Reteta de la Claudiu Oblea    

Ingrediente
Pentru aluat:
250 de faina
sare
o lingura de ulei
1/2 plic praf de copt
Pentru umplutura:
1 praz mare
300 de g costita afumata
100 g telemea
3 oua

Se face un aluat care se intinde pe fundul unui vas rotund si se ridica putin si pe pereti.
Se taie costita in bucatele mici si se da in tigaie,pana devine transparenta.Se scoate si,in grasimea ramasa,se caleste prazul,tot pana devine transparent.Se amesteca cele doua ingrediente si se lasa la racit. Separat se bat ouale si se adauga telemeaua,maruntita cu mana.Se condimenteaza,dupa gust,desi,daca telemeaua e sarata,nu mai e nevoie.Se amesteca toate acestea si se toarna peste aluat.Se da la cuptorul infierbantat in prealabil si se tine,in functie de fiecare cuptor,intre 30 si 50 de minute.Se poate servi calda sau rece. Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Claudiu gasiti pe blogul Claudeoblio.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu