Ceafa de Porc cu Pesto



Reteta de la Buburuza Bubu  

Ingrediente :

1 legatura busuioc proaspat
1 legatura patrunjel
2 linguri muguri de pin
1 catel de usturoi
100 ml ulei de masline
2 linguri de parmesan ras
4 felii ceafa de porc(cca 150 gr portia)
4 linguri de ulei
sare,piper

Punem verdeata tocata mare intr-un blender,adaugam muguri de pin,usturoiul si 2 linguri ulei de masline.
Se pulseaza de cateva ori.
Adaugam incet uleiul si pulsam pana cand obtinem o pasta fina .
Se adauga parmesanul si mai pulsam de 2-3 ori.
Condimentam cu sare.
Se pune o tigaie la inncins si prajim ceafa de porc in 4 linguri de ulei,cate 2 min pe fiecare parte.
Ungem o tava cu putin ulei si punem ceafa prajita.
Fiecare bucata de carne se unge cu o lingura de pesto.
Se baga tava la cuptorul incins la 190 C pentru 10 min.
Servim cu paste sau cartofi sote.
In cazul in care va mai ramane pesto,se poate pastra intr-un borcan la frigider, turnati deasupa un strat fin de ulei de masline.
Pofta Buna!

Mai multe retete delicioase de la Buburuza gasiti pe blogul ei, Buburuza Bubu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu