Chiftelute de dovlecei la cuptor


Reteta de la Alina Bogdan

Ingrediente:
-3 dovlecei
-2 oua
-200 g cascaval

-250 g telemea de oaie
-3 catei usturoi
-pesmet
-faina
-marar
-sare,piper,boia dulce

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se da pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.
Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza.
Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei dulce.
Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.
Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.
Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.
Sunt la fel de bune calde sau reci.
Va recomand aceste chiftelute deoarece se prepara rapid si sunt mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final.

Pofta buna!





Un comentariu:

  1. checul aperitiv si chiftelute dovlecei sant delicioase si usor de facut.multumesc pt retete

    RăspundețiȘtergere