Langosi cu cascaval si smantana


Reteta de la Alina Bogdan

Ingrediente:
-500 g faina
-350 ml apa calduta
-1 plic drojdie uscata
-1 lingura sare
-smantana
-cascaval

Mod de preparare:
Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o adancitura in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta cate un pic (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) si se incorporeaza cu restul de faina.
Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.
Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.

Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.
Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.Se prajesc pe foc mediu in ulei incins.
Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu