Reteta de la Laura Melenti
- 750 g făină
- 400 ml lapte
- 25 g drojdie
- 110 g unt
- 2 linguri de zahăr
- 1 ou
- 1 linguriţă de cardamon
- sare
Pentru umplutură:
- 80 g zahăr
- 110 g unt
- 2-3 lingură de scorţişoară
În primul rând, se topeşte untul, la foc mic, apoi se adaugă laptele. Când această compoziţie este caldă, se ia de pe foc şi se adaugă drojdia, sare şi 2 linguri de zahăr. Încet, se încorporează făina, se pune tot câte o lingură. S-ar putea să ai nevoie de mai multă sau mai puţină făină pentru a obţine consistenţa dorită. Se adaugă şi cardamonul. Când aluatul nu se mai prinde de degete, se scoate pe o planşetă de lemn şi se frământa cu mâna pentru câteva minute.
Apoi se pune aluatul într-un castron, se presară făină pe deasupra şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se lasă astfel la dospit într-un loc călduţ, cam 45 de minute - 1 oră.
În timp ce aluatul dospeşte, se prepară umplutura: se amestecă zahărul cu untul (lăsat la temperatura camerei cam 1 oră) şi scorţişoara. După ce aluatul a crescut, se ia o jumătate şi se întinde cu sucitorul până ajunge la grosimea de aproximativ o jumătate de centimetru şi se pune jumătate din umplutura cu scorţişoară. Se rulează şi se taie în bucăţi (cam 1 cm grosime). Se pun în hărtie de copt şi se dau pe deasupra cu ou bătut. Eu le-am pus în hârtie de brioşe, pentru că atunci neavând loc pe orizontală au crescut pe verticală. Se repetă procesul cu a doua jumătate de aluat. Rulourile se coc la cuptor până se rumenesc. Se servesc cu cafea sau ceai.
Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen
fff bn arata...:)
RăspundețiȘtergereBuna seara,
RăspundețiȘtergerePutem oare inlocui scortisoara cu nuca sau alune macinate ?
Sigur. Se poate inlocui, rezultatul va fi la fel de bun.
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereputem inlocui cardamonul? simona
RăspundețiȘtergerece este cardamonul?
RăspundețiȘtergere