Fiecare portie contine:
kcalorii: 265, proteine: 3g, carbs: 39g, grasimi: 12g, saturates: 2g, fibre: 1g, zahar: 24.8g, sare: 0.41g
Este pe departe cea mai buna prajitura cu morcovi pe care am facut-o pana acum. Foarte pufoasa si aromata. Sincer va spun ca este cea mai preparata prajitura la noi acasa!!!
- 175g zahar brun
- 175ml ulei de floarea soarelui
- 3 oua
- 140g morcovi (cam 3 morcovi potriviti)
- 100g stafide
- coaja razuita a unei portocale
- 175g faina cu agent de crestere (faina care creste singura)
- 1 lingurita de praf de copt(daca folositi faina simpla alba puneti 2 lingurite cu varf)
- 1 lingurita scortisoara
- 175g zahar pudra si o lingura zeama de portocala pentru gllazura
Intr-un castron incapator puneti zaharul, ouale batute putin cu o furculita, uleiul, stafidele, morcovul dat prin razuitoarea mare si coaja de portocala razuita. Amestecati totul bine.
Apoi adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara, amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Daca nu aveti faina cu agent de crestere, folositi faina simpla alba si adaugati doua lingurite praf de copt.
Turnati compozitia intr-o forma de prajitura unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie de copt si puneti-o in cuptorul incins la 180C/Gasz 4 pentru 40-45 de minute.
Cand este gata scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca 5 minute in forma apoi scoateti prajitura pe un prosop de bucatarie sau un gratar si lasati-o sa se raceasca.
In timp ce prajitura se raceste preparati icing-ul din 175g zahar pudra cu 2 linguri zeama de portocala. Turnati icing-ul peste prajitura feliati in bucati de marime potrivita si gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Mai multe retete de la Anamaria gasiti pe blogul ei Gatiti cu spor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu