Reteta de la Camelia Bizadea
Timp de preparare:
20-40 min
Ingrediente:
Aluatul :
o cana apa calda
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura drojdie uscata
400-500 gr faina
2 linguri ulei de masline
1 ou
(ulei de floarea soarelui pentru modelat)
1 lingurita cimbru uscat
sare,piper
1 cana ketcup dulce
un varf cutit piper
8-10 felii prosciuto crudo
1 punga Bonduelle 4 seasons mix
200 gr cascaval ras
Mod de preparare:
Mai intai amestecam ketcupul cu piperul
,cimbrul si sarea ,dupa gust .
Fierbem legumele 5 minute dupa care le scurgem bine de apa .
Facem aluatul din ingredientele mentionate si-l lasam la crescut .
(Aluatul trebuie sa iasa putin moale si elastic , ca de cozonac)
Dupa ce a crescut ,intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1 cm .Adaugam
sosul de rosii pe care-l intindem uniform pe toata suprafata aluatului .
Adaugam apoi feliile de prosciuto ,acoperind sosul .
Continuam cu legumele ,iar deasupra cu cascavalul ras .
Rulam ca pe o placinta ,avand in permanenta mainile unse cu ulei .
Taiem cu cutitul rondele pe care le punem in tava cu hartie de copt ,
pe partea cu taietura ,rezultand in acest fel niste melcisori .
Lasam la copt ,in cuptor ,aproximativ 20 minute.
20-40 min
Ingrediente:
Aluatul :
o cana apa calda
1/2 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura drojdie uscata
400-500 gr faina
2 linguri ulei de masline
1 ou
(ulei de floarea soarelui pentru modelat)
1 lingurita cimbru uscat
sare,piper
1 cana ketcup dulce
un varf cutit piper
8-10 felii prosciuto crudo
1 punga Bonduelle 4 seasons mix
200 gr cascaval ras
Mod de preparare:
Mai intai amestecam ketcupul cu piperul
,cimbrul si sarea ,dupa gust .
Fierbem legumele 5 minute dupa care le scurgem bine de apa .
Facem aluatul din ingredientele mentionate si-l lasam la crescut .
(Aluatul trebuie sa iasa putin moale si elastic , ca de cozonac)
Dupa ce a crescut ,intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1 cm .Adaugam
sosul de rosii pe care-l intindem uniform pe toata suprafata aluatului .
Adaugam apoi feliile de prosciuto ,acoperind sosul .
Continuam cu legumele ,iar deasupra cu cascavalul ras .
Rulam ca pe o placinta ,avand in permanenta mainile unse cu ulei .
Taiem cu cutitul rondele pe care le punem in tava cu hartie de copt ,
pe partea cu taietura ,rezultand in acest fel niste melcisori .
Lasam la copt ,in cuptor ,aproximativ 20 minute.
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu