Ingrediente:
150 gr nuci
500 ml lapte
6 galbenusuri
200 gr zahar
150 ml frisca lichida
pentru sos:150gr zahar,120 ml apa,1 lingurita amidon
Mod de preparare:
Pentru inghetata se prajesc samburii de nuca usor intr-o tava ,se macina si se toarna peste ei laptele clocotit in fir subtire ,amestecand continuu ,pana se obtine o pasata subtire.
Se bat intr-o oala cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul .Se amesteca cu crema de nuci si se pun la foc mic ,amestecand continuu pana crema se ingroase ,fara sa fiarba.Se da jos ,se raceste,apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare .Se pune intr-o forma si se da la congelator .Se amesteca din cand in cand pana se ingheata .
Pentru sos se pune zaharul intr-o craticioara la foc mic si se lasa pana capata o culoare aurie ,frumoasa .Se dizolva amidonul in apa calduta si se toarna peste zaharul ars ,amestecand rapid,pana se omogenizeaza .Se da jos si se lasa la racit.
Mai multe retete de la Mihaela gasiti pe blogul ei Weekend Passion
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu