Prajitura cu ciocolata si piper cayenne


Reteta de la Alina Vicu

Blat

5 galbenusuri
2 albusuri
70 g zahar tos
50 g zahar brut pudra
100 g faina
3 lgt cu varf cacao
1 lgt rasa praf de copt
1 si 1/2 lgt piper cayenne
Glazura:

90 g ciocolata amaruie (75 % cacao)
1 lgt ulei Cum procedam:


1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spume cu zaharul tos.
4. Mixam galbenusurile spuma cu zaharul brut.
5. Amestecam usor cu o spatula galbenusurile cu albusurile.
6. Faina, praful de copt, cacaoa, si piperul cayenne, apoi incorporam totul in ouale batute cu ajutorul spatulei.
7. Punem compozitia intr-o tava (eu am avut o tava conica cu baza tapetata cu hartie de copt) introducem in cuptor pana cand trece testul scobitorii, la mine a durat 30 min.




Glazura:
Punem ciocolata impreuna cu uleiul intr-un vas pe baie de aburi si o topim. Glazuram apoi prajitura racita.
Nota!
1. Puneti piper cayenne dupa gust, eu am pus cate 1/2 de lingurita odata, am amestecat, apoi am gustat.
2. Daca nu gasiti piper cayenne puneti pudra de chili. 3. Puteti pune piper cayenne si in glazura de ciocolata cu conditia sa reduceti cantitatea (de piper) din blat.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu