Reteta de la Alina Vicu
1 kg faina (+100 g pentru framantat)
3 galbenusuri
130 g zahar tos
150 ml ulei de palmier
Maia
500 ml lapte caldut
25 g drojdie
1 lg zahar
3-4 lg faina
    Umplutura 
800 g branza proaspata de vaci
1 ou
2 galbenusuri
60 g zahar
50 g gris din grau
1 lgt scortisoara macinata
Cum procedam:
Aluat
1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.
2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier.
3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.
800 g branza proaspata de vaci
1 ou
2 galbenusuri
60 g zahar
50 g gris din grau
1 lgt scortisoara macinata
Cum procedam:
Aluat
1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti.
2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier.
3. Inglobam maiaua si galbenusurile batute in faina si framantam bine 10-15 min. Daca este cazul mai adaugam o mana de faina si o lingura de ulei la framantat. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la dospit 1 h - 1h si 30 min.
Pentru umplutura, amestecam toate ingredientele bine.
Asamblare:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.
3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul.
4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.
5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.
6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.
 
 
7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.
 
 
8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.
S-aveti pofta!
 
ATENTIE!
1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.
2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.
 
Nota!
1. La umplutura puteti adauga stafide si rom.
2. Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.
Asamblare:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Impartim aluatul in 2 bucati egale, formam cate un cilindru din fiecare si taiem felii cu o grosime de 3-4 cm.
3. Fiecare felie o rulam apoi o rasucim si formam un disc, pe care il vom intinde cu sucitorul.
4. Punem cate o lingura de umplutura in centrul fiecarui disc.
5. Strangem apoi marginile discului, doua cate doua, apoi le alipim ca intr-un x.
6. Luam colturile opuse si le strangem la mijloc, unul peste altul.
7. Punem placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam la dospit intr-un loc caldut si fara curenti 10-15 min, acoperite cu un propsop.
8. Le ungem cu oul amestecat cu lapte si cu o lg de zahar. Presaram deasupra zahar tos si le bagam la cuptor timp de 45-50 min.
S-aveti pofta!
ATENTIE!
1. Tineti maiaua si mai apoi aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curenti.
2. Ingredientele folosite (faina, drojdie, etc.) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Nota!
1. La umplutura puteti adauga stafide si rom.
2. Daca nu aveti ulei de palmier puteti inlocui cu unt.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu