Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente
3 oua
150 g zahar tos
50 ml ulei
110 g faina
20 g cacao
1 lgt rasa praf de copt
90 g capsune din sirop
2 lg fructe goji .............
cacao si unt pentru uns tava
1 lg cacao
1 lg fructe goji pentru decor
1. Preincalzim cuptorul la 190°C
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.
4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal.
5. Inglobam uleiul in galbenusuri cu mixerul la viteza mica.
6. Amestecam, cu grija, galbenusurile batute cu albusurile.
7. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt si le cernem in compozitie. Le inglobam cu ajutorul unei spatule, cu putine miscari ca sa nu isi piarda volumul.
8. Punem compozitia intr-o tava cu diamtrul de 22 cm unsa cu unt si tapetata cu cacao.
9. Capsunele scurse (eu am dat si fructele goji - ramane la latitudinea voastra daca le dati si pe acestea sau nu) le dam prin cacao, apoi le punem deasupra compozitiei.
10. Introducem tava in cuptor 40 min (incercati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt).
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu