- 250 gr. gris;
- 750 ml apa;
- 1/2 borcan gem de prune (este de preferat acela facut in casa);
- pesmet;
- zahar;
- 2 plicuri zahar vanilat;
- 1/2 esenta vanilie;
- zahar pudra vanilat
Cum preparam:
Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare.
Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu putin ulei , ii facem o mica adancitura in mijloc si punem putin gem de prune. Inchidem cu grija galusca astfel incat sa nu iasa gemul. Procedam asa si cu restul de aluat si gem.
Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pesmetul cu zaharul pana se rumenesc, amestecand mereu.
Trecem galustele cu gem formate prin acest amestec si apoi ii dam prin zahar vanilat.
Din cantitatile mentionate obtineti 15 galuste cu gem.


gresit,daca prajesti pesmetul cu zaharul ,acesta din urma se caramelizeaza si strica compozitia ,mai ales daca e vb de un incepator...cel mai simplu ar fi sa prajesti pesmetul in tigaia goala,apoi,racit,se amesteca cu zaharul...se tine putin tava cu galuste la cuptor si obtinem acelasi lucru...:D
RăspundețiȘtergereArata chiar bine,
RăspundețiȘtergerePot spune ca reteta este una mai mult decat suprinzatoare.
Sunt tare curios care-i este si gustul(ce bine ar fi daca s-ar putea oferi si senzatia de miros atunci cand citesti ceva).
Te mai astept si cu alte retete, poate o salata ca de acum ca a cam venit sezonul.