Reteta de la Alina Avram Dohotariu
Aveți nevoie de:
pâine feliată pentru sandvișuri
100 g cașcaval feliat
70 g de prosciutto
3 roșii
1 castravete
cuișoare pentru decor
Cum se procedează:
Spălați roșiile și tăiați-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de pâine așezați pe rând cașcavalul feliat, prosciutto și feliile de roșii. Deasupra acestora așezați alt strat din felii de pâine. Eu am folosit pâine pentru sandvișuri dintr-o bucată, fără să am nevoie de mai multe felii individuale. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, tăiați diferite sandvișuri, având grijă ca o parte să rămână dreaptă pentru stabilitate. Vă puteți folosi de un cuțit cu care sa tăiați o parte dreaptă, din sandviș. Discurile de sandviș trebuie să aibă dimensiuni diferite. Compuneți corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.
Spălați castravetele, tăiați-l în rondele de 4-5 mm, și apoi în triunghiuri pentru a forma piciorele omidei. Tot din aceleași rondele alcătuiți gura și antenele. Pentru cap, folosiți o roșie rămasă, tăiați-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cuțit tăiați două discuri mici din pâine, care vor reprezenta ochii și fixați-i în roșie cu două cuișoare. Cu același cuțit faceți o tăietură semicirculară în roșie și fixați o feliuță de castravete. Aceasta va reprezinte gura omiduței:). La final pentru a definitiva capul de omidă fixați în roșie și două antenuțe din castravete. Așezați roșia lângă sandvișuri și gata omiduța. Îți trebuie ceva îndemânare, dar merită efortul.
Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu