Aroma scorțișoarei ne răsfață simțurile și ne duce cu gândul la plăcintele cu mere ale mamei. Asta ne-a si atras cel mai mult la prăjitura aceasta și știam ca nu vom da greş, iar gustul… nu avem cuvinte, pe cuvânt de sisters! O prăjitură grozavă!
O duminică superbă să aveți!
Ingrediente:
1 lingurită unt
2 căni făină + 1 linguriță pentru tapetare
1 cană şi jumătate de zahăr
1 linguriță de scortişoară
1 linguriță de bicarbonat de sodium
1 linguriță de praf de copt
¼ linguriță de sare
½ cană de ulei vegetal
½ cană dulce de leche (dulceață de lapte)
3 ouă, bătute
2 mere roşii mari,curațate şi tăiate cuburi mici
2 căni de nuci tocate
1. Preincălziti cuptorul la 250 de grade. Ungeți forma in care vreți să pregătiți prăjitura cu unt, apoi tapetați cu 1 lingurită de făină, şi puneti-o deoparte.
2. Cerneti cele 2 căni de făină , amestecati intr-un vas mare cu zahărul, scortişoara, bicarbonatul de sodiu, praful de copt şi sarea . Adăugati uleiul, dulceata de lapte şi ouale, şi amestecati pană se omogenizează. Adăugati merele şi nucile, şi amestecati cu grijă in compozitie.
3. Vărsati compozitia in tava pregătită, si neteziti suprafata cu o lingură de lemn sau o spatulă. Se coace pană ce o scobitoare introdusă in mijloc iese curată, aproximativ o oră. Lasati prajitură sa se răcească pentru măcar 15-20 min:).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu