Reteta de la Raluca Balogh
Blat-5 oua,120 g faina,30 g cacao,150 g zahar, 1 praf sare
Mousse 1-250 g cioc 55%cacao
-250 ml smantana pt frisca
Mousse 2-400 ml lapte de cocos
-500 ml lapte de vaca
-5 lg amidon alimentar
-10 g gelatina
-5 lg zahar pudra vanilat(sau mai mult)
Blat:ouale la temperatura camerei se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi tripleaza volumul.Faina si cacaua se amesteca si se cern si apoi se incorporeaza in spuma de oua cu o spatula.Se da la cuptorul preincins pana trece testul scobitorii.
Mousse1: smantana se pune pe foc impreuna cu ciocolata rupta bucatele si se lasa pana atinge punctul de fierbere apoi se da deoparte si se omogenizeaza.Dupa ce se raceste se pune la congelator 15-20min.
Mousse 2: Laptele de cocos se amesteca cu 300 ml lapte de vaca si se pune pe foc,restul de lapte se amesteca cu amidonul si zaharul.Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul cu amidon peste lapte, se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Intre timp hidratam gelatina.O data hidratata o punem sa se dizolve in budinca usor calduta si omogenizam.
Scoatem mousse 1 de la congelator si mizam pana se deschide la culoare si se spumeaza.
Peste blatul racit intindem mousseul de ciocolata.dam putin la frigider (10-15 min) apoi intindem si mousse-ul de lapte de cocos.Nivelam si ornam dupa preferinta cu ciocolata razuita.
minunata prajitura!
RăspundețiȘtergerebunatati impresionante
RăspundețiȘtergere