Reteta de la Alina Avram Dohotariu
Ingrediente:
500 g de făină
2 lingurițe de sare
25 g de drojdie
250 ml de apă călduță
6 linguri de ulei
200 ml de sos de roșii
100 g de mortadella feliată
100 g de cașcaval
50 g de măsline fără sâmburi
1 ardei gras
Mod de preparare:
Se face prima data un aluat din făina cernută amestecată cu sarea. În centrul făinii se adaugă apa călduță în care s-a dizolvat drojdia și trei linguri de ulei. Se frământă apoi compoziția și se adaugă treptat celelalte linguri de ulei până când aluatul se desprinde de pe degete și se poate modela ușor. Se lasă la crescut, acoperit cu un șervet, pentru o oră.
Se întinde aluatul cu un sucitor și se așază într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Din acest aluat vă ies cam 3 pizza de mărimea celei prezentate de mine. Puteți face o singură pizza într-o tavă mare sau 2-3 mai mici.
Se unge foaia de aluat cu sos de roșii, se adaugă feliile de mortadella, măslinele, ardeiul gras tăiat fâșii și la final cașcavalul ras.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc moderat, pentru 20-25 de minute. Se servește pizza cât este caldă. E bună rău:).
Mai multe retete delicioase de la Alina, gasiti pe blogul ei „De prin lume adunate, de Alina preparate“
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu