Ingrediente :
450 g faina
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
2 oua intregi
170 g unt
praf de sare
250 g caise confiate , taiate bucatele mici
1 lingurita rasa de lavanda
1 plic zahar vanilat
Amestecati intr-un castron faina cu praful de copt si sarea .
Intr-un bol , mixati cele doua oua cu zaharul ( il adaugati si pe cel vanilat ) , pana acesta se topeste. Adaugati untul (il scoateti cu o zi inainte din frigider si-l pastrati la temperatura camerei sau il bagati pentru doua secunde la microunde , asta in cazul in care ati uitat sa-l scoateti afara din frigider ) , apoi coaja rasa de lamaie si amestecati usor totul.Puneti peste compozitia obtinuta caisele taiate si lavanda , apoi amestecati ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugati treptat faina amestecata cu cele spuse mai sus si amestecati usor toate ingredientele . Daca compozitia este prea lipicioasa , mai puteti adauga putina faina.
Cand compozitia devine omogena , formati pe masa pudrata cu faina , doua batoane pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Aplatizati cele doua batoane cu degetele , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 30 de minute.
Scoateti tava si lasati batoanele sa se raceasca , apoi le taiati in fasii de circa 2 -3 cm.Le puneti inapoi in tava si le mai coaceti 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta , pana se rumenesc putin.
Le lasati sa se raceasca , apoi le serviti alaturi de ce doriti .Noi le-am servit dimineata langa nelipsita cescuta de ness cu lapte.
Pe blog ii mai puteti gasi si-n varianta cu smochine !!!
Pofta buna !!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu