Reteta de la Daciana Sarbu
Am realizat ca pot obtine un desert foarte bun folosind seminte, uleiuri bio si vegetale, ca nu e neaparat nevoie sa adaug zahar si nici mult praf de copt, margarina, unt sau altele de genul.
Modul de preparare a fost relativ simplu, daca ai toate ingredientele la indemana, treaba merge ca si unsa, iar daca ai si determinare si rabdare, rezultatul poate fi super-multumitor.
Asa ca inarmata cu rabdare, intr-o zi de septembrie tarzie, dar cu soarele dogoritor pe cer, m-am instalat in bucatarie, mi-am pus la bataie arsenalul de bunataturi bio de prin camara si m-am apucat de treaba.
Ingrediente pentru 12 briose:
- 225 grame fulgi de ovaz (bio);
- 2 linguri rase de seminte de in sau de susan;
- 1 lingurita praf de scortisoara;
- 2 lingurite praf de copt;
- 1 varf de sare de mare;
- 1 baton de vanilie;
- 80 grame faina alba bio;
- 1 ou mare de casa;
- 25 ml ulei de cocos bio;
- 2 linguri sirop de agave;
- 1 banana zdrobita;
- 250 ml lapte;
- 250 ml suc de mere;
- 2 piersici mai mari;
- 3-4 linguri de miere.
- 1/2 varf de cutit bicarbonat de sodiu.
Mod de preparare:
Se pregatesc intr-un bol fulgii de ovaz, semintele de in sau puteti folosi si/ sau seminte de susan, scortisoara, sarea, praful de copt si despicati batonul de vanilie a carui continut il adaugati la restul ingredientelor. Lasati deoparte si pregatiti ingredientele lichide intr-un alt bol in care adaugati oul, uleiul de cocos, banana facuta pireu cu o furculita, siropul de agave, laptele, si sucul de mere. Toate acestea le mixati pentru 2-3 minute la viteza mica dupa care se amesteca cu ingredientele uscate. Lasati intreaga compozitie bine amestecata in prealabil sa stea pentru 20 de minute ca sa se inmoaie bine ovazul.
Intre timp pregatiti piersicile pe care le taiati felii si adaugati mierea peste ele.
Pregatiti tava pentru briose si asezati hartia in forme. Incalziti apoi cuptorul la 180 de grade.
Reveniti la compozitie si mai adaugati intre 60 si pana la 80 de grame de faina alba si bicarbonatul de sodiu si amestecati sa se omogenizeze totul.
Puneti cate 2 linguri din compozitie in forma de briose si la final asezati cate o felie sau doua de piersici deasupra brioselor. Introduceti la cuptor pentru 30-35 de minute pana cand scobitoarea cu care le testati va fi uscata.
Scoateti briosele si lasati sa se raceasca pentru 5 minute in tava. Din zeama pe care au lasat-o piersicile cu mierea, ungeti piersicile cu o pensula pentru a le da un aspect mai luminos, deoarece la cuptor se usca putin. La final se scoateti pe un gratar si mai lasati cateva minute la racit insa nu de tot pentru ca sunt gustoase caldute.
Se pot servi cu cafea sau si mai bine cu cacao cu lapte de dimineata.
Mai multe retete delicioase de la Daciana, gasiti pe blogul ei, Bucataria cu mirodenii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu