Reteta de la Gabriela Cuzepan
Am ales să prepar ceva mai puţin obişnuit sau cel puţin să trec de la simplul dovleac copt la ceva mai upgradat, cum ar fi o combinaţie de dovleac cu legume.
Ingredientele sunt:
1 dovleac mediu sau 2 dovleci mici de plăcintă (din aceia galbeni-portocalii)
1 căţel de usturoi, zdrobit
3 linguri ulei de măsline
1 vârf de cuţit fulgi de chilli
1 linguriţă de cimbru, tocat
1 dovlecel, tăiat în bucăţi de 2 cm
1 ardei gras roşu, tăiat în bucăţi de 2 cm
2 cepe roşii mici, tăiate felii
200g de roşii cherry
50g seminţe de pin
100g brânză de capră, sfărâmată sau telemea de care vă place
1 lingură de pesmet
1 lingură de pătrunjel tocat
1 lingură de parmezan ras
Dovleacul sau cei doi dovleci se taie în două jumătăţi, pe lungime, se curăţă de seminţe şi se crestează pulpa sub formă de romburi. Usturoiul se toacă şi se amestecă cu 2 linguri de ulei, chilli şi cimbru, după care se unge cu acest amestec dovleacul crestat. Se pune la cuptor timp de 30-40 de minute, până când se înmoaie. Cuptorul trebuie încins în prealabil, la 200 grade Celsius (sau gaz 6).
Pentru umplutură am procedat alfel: într-o tavă am pus dovlecelul tăiat cubuleţe împreună cu ardeiul şi ceapa mărunţite, le-am stropit cu ulei şi am presărat peste ele sare şi piper. Le-am lăsat la cuptor timp de 20-25 minute până s-au înmuiat şi ele şi au devenit maronii pe margini, apoi am mai adăugat roşiile şi seminţele de pin şi le-am mai lăsat pentru încă 10 minute la cuptor.
Am amestecat pesmetul cu pătrunjel şi parmezan şi am umplut jumătăţile de dovleac cu legumele coapte şi cu brânză de capră sau telemea, apoi am presărat amestecul de pesmet. Le-am pus din nou la cuptor timp de 10 minute până s-au rumenit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu