Reteta de la Corina Ureche
Ingrediente pentru aluat
-300 g faina
-150 g unt rece
-4-5 linguri de apa rece
Ingrediente pentru umplutura
-o legatura de leurda
-350 g branza de burduf
-3 linguri smantana
-1 ou mare (2 mici)
-sare
-piper
-putina nucsoara razuita
Prima si prima data se face aluatul. Intr-un castron se pune faina si untul rece taiat cubulete. Se framanta cele doua, pana cand rezulta o textura nisipoasa. Apoi se adauga apa si se mai framanta pana cand se leaga aluatul. Aluatul obtinut se pune intr-o folie si se lasa in jur de 30 de minute la frigider.
Intre timp se pregateste umplutura. Amestecam intr-un vas branza cu smantana, leurda taiata marunt, oul si condimentele.
Intr-o tava termorezistenta (unsa cu putin unt) se intinde aluatul si se fac cu furculita cateva gauri. Se adauga umplutura si se niveleaza. Optional puteti sa puneti si cateva rondele de rosii, eu una am pus.
Se da tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se serveste fierbinte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu