Tarta cu leurda si branza


Reteta de la Corina Ureche 


Ingrediente pentru aluat
-300 g faina
-150 g unt rece
-4-5 linguri de apa rece

Ingrediente pentru umplutura
-o legatura de leurda
-350 g branza de burduf
-3 linguri smantana
-1 ou mare (2 mici)
-sare
-piper
-putina nucsoara razuita

Prima si prima data se face aluatul. Intr-un castron se pune faina si untul rece taiat cubulete. Se framanta cele doua, pana cand rezulta o textura nisipoasa. Apoi se adauga apa si se mai framanta pana cand se leaga aluatul. Aluatul obtinut se pune intr-o folie si se lasa in jur de 30 de minute la frigider.
Intre timp se pregateste umplutura. Amestecam intr-un vas branza cu smantana, leurda taiata marunt, oul si condimentele.
Intr-o tava termorezistenta (unsa cu putin unt) se intinde aluatul si se fac cu furculita cateva gauri. Se adauga umplutura si se niveleaza. Optional puteti sa puneti si cateva rondele de rosii, eu una am pus.
Se da tarta la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se serveste fierbinte!

Mai multe retete delicioase de la Corina gasiti pe blogul Pofta vine gatind!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu