Salata de spanac cu branza, nuci si pere



 O reteta imprumutata de la Radu Popovici, un maestru in bucatarie si un guru al condimentelor.

Ingrediente:
2 maini de frunze de spanac, bine spalate si scurse
50 g miez de nuca
o para cu coaja, curatata de cotor si taiata felii
80 g branza telemea de capra sau de oaie, taiata cubulete
4 linguri suc de lamaie
6 linguri de ulei de masline
o lingurita de zahar
2 lingurite de mustar iute (eu am folosit un amestec de Dijon si mustar clasic)
sare, piper

1. Se prajesc nucile 2-3 minute intr-o tigaie pana s-au rumenit, amestecand continuu ca sa nu se arda. Se ia tigaia de pe foc si si se pun nucile deoparte, sa se raceasca.
2. Se taie para in felii subtiri si se stropesc cu o lingura de zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
3. Se prepara vinegreta: se pun intr-un borcan restul de zeama de lamaie cu uleiul de masline, mustarul, zaharul, sare si piper. Se pune capacul si se scutura bine borcanul pana se obtine o emulsie.
4. Se amesteca intr-un bol toate ingredientele. Se toarna vinegreta deasupra si se amesteca usor.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu