Pasca poloneza cu glazura de ciocolata


Reteta de la Dana Cristea    
 Incep prin a spune ca este cea mai buna pasca pe care am mancat-o pana acum.
De cand am vazut reteta Irinei i-am pus gand rau :))
Iti multumesc tare mult draga mea pentru reteta, o voi pregatii mereu de-acum inainte si o puteti pregatii si voi daca nu sunteti fani aluatului clasic pentru pasca si mai ales daca iubiti ciocolata, trebuie sa o incercati.


Pentru aluat:

150 g faina
75 g zahar pudra
un ou
100 g unt/margarina
150 ml lapte
pudra de vanilie
2 linguri cacao
un plic praf copt

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci
3 oua
150 g zahar
1 lingura faina
100 g stafide
semintele de la o pastaie de vanilie

Pentru glazura:

1 ciocolata neagra
50 g unt
2 linguri lapte


Se mixeaza oul cu zaharul pana devine o spuma, dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se omogenizeaza, se adauga laptele, faina, praful de copt, pudra de vanilie si cacaoa, dupa care se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava rotunda cu peretii detasabili, cu hartie de copt, care se unge cu putin unt si se toarna 3/4 din compozitia rezultata mai sus.
Se coace in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 12 minute.
Intre timp se pregateste crema:
Se mixeaza branza cu ouale, zaharul si vanilia, dupa care se adauga stafidele bine spalate.
Se scoate tava din cuptor, se toarna crema de branza, dupa care, peste crema se pune si restul de blat.
Se da din nou la cuptor pentru cca 35-40 min, se face testul cu scobitoare ( timpul de coacere poate fi diferit in fct de fiecare cuptor).
Cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit.
Cand s-a racit foarte bine se pregateste glazura:
Se pune ciocoata, untul si laptele intr-un ibric la foc mic, se amesteca pana la omogenizare, se lasa sa se racoreasca si sa se intareasca putin, dupa care se distribuie frumos peste pasca.
Se orneaza cu fulgi de migdale, nuca de cocos verde si bomboane ( optional).

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Pusik`s Blog   



4 comentarii: