Tort cu ciocolata si visine

 

 Reteta de la Adriana Petrescu

                                                        reteta de primavara   
Pentru prepararea acestui tort sunt necesare urmatoarele: 165 grame ciocolata cu lapte, 60 grame unt, 70 grame zahar, 2 oua, 2 linguri esenta de vanilie, 35 grame faina,75 grame ciocolata alba, 50 grame visinata si visine din visinata, 450 ml lapte rece, 3 plicuri de frisca si 3 pliculete de intaritor de frisca, 100 gr nuca de cocos.
Mod de preparare: pentru inceput, se pun ciocolata cu lapte si untul la topit, pe bain marine, amestecand continuu, pana acestea se intrepatrund.Apoi se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet, se adauga ouale(acestea se bat in prealabil cu furculita) si se incorporeaza treptat faina, folosind o spatula sau mixerul. In compozitia astfel rezultata se adauga esenta de vanilie si ciocolata alba, rasa in prealabil.
Amestecul de mai sus se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si se da la cuptor aproximativ 25-30 minute. Blatul astfel obtinut se lasa la racit.
Intre timp se mixeaza 450 ml lapte rece cu 3 plicuri de praf de frisca si, la final, se adauga 3 pliculete de intaritor de frisca.
Blatul se insiropeaza cu visinata, se adauga pe toata suprafata blatului visine si se orneaza cu frisca, cocos, si din nou frisca si visine.
Este un desert foarte dulce, cu o consistenta umeda la interior si se poate servi si ca atare, fara fructe si frisca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu