Chiftele de soia


Reteta de la Adriana Petrescu

                                                        reteta de primavara   

 Pentru aceasta reteta de chiftele din soia sunt necesare: 300 gr soia granule( 2 pachete),120 gr faina alba, 4-5 catei usturoi, 50 ml apa minerala, 50 ml ulei, sare, piper macinat, cimbru si ulei pentru prajit.
Se pun granulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem bine soia de apa.
Soia stoarsa o asezam intr-un vas, adaugam la ea cei 120 gr faina, usturoiul pisat (usturoi puteti adauga mai mult sau mai putin dupa gustul fiecaruia), sare, piper si cimbru. Amestecam pana se omogenizeaza totul, apoi treptat continuand amestecarea adaugam cei 50 ml apa minerala si cei 50 ml ulei pana se incorporeaza totul. Trebuie sa obtinem un amestec omogen.
Cu manile umezite in apa rece formam chiftelutele la marimea dorita. In timpul acesta punem uleiul la incins (uleiul sa fie din abundenta) si cand este fierbinte punem chiftelutele la prajit. Chiftelele se prajesc pana capata o culoare aurie, si apoi se intorc pe partea cealalta pana la coacere. Se scot pe un servet de bucatarie si se servesc alaturi de un sos de rosii si piure de cartofi de post.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu