Placinta cu carne de pui si ciuperci


Retetea de la Horea Mare

Aven nevoie de: 1 kg carne piept de pui, 250 gr. ciuperci champinion, 400 gr. smantana (200 gr pentru aluat; 200 gr pentru umplutura), 2 oua, 3 buc ceapa alba (potrivite), 400 gr. faina alba, 200 gr. unt, sare, piper, o lingurita praf de copt, 100 ml ulei

Pentru aluat:
- untul se ia de la frigideer, se taie cubulete si se lase sa se inmoaie 10 minute intr-un castron; peste unt se adauga faina, cu bicarbonatul si un praf de sare; se amesteca faina impreuna cu untul pana devine faramicios, dupa care se adauga smantana; se omogenizeaza bine toata compozitia si se da la rece pentru 30 de minute.

Pentru umplutura:
- pieptul de pui, se spala bine, se lasa sa se scurga de apa si se taie cubulete; ciupercile se curata, se spala si se taie feliute; intr-o tigaie mai mare, se caleste ceapa taiata julien (sau dupa preferinte, cat mai marunt), pana devine sticloasa; se scoate ceapa folosind o spatula, iar in uleiul incins se caleste carnea pana se albeste; cand aceasta e gata se scoate din tigaie, si se calesc si ciupercile 5 minute; ceapa se amesteca impreuna cu carnea si ciupercile; oula se bat cu un praf de sare si putin piper, dupa care adaugam si smantana; peste carnea de pui, ceapa si ciuperci se adauga ouale batute impreuna cu smantana, si daca mai e cazul se mai condimenteaza;

Aluatul se ia de la rece si se imparte in doua; o parte de aluat se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta pe care initial am uns-o cu unt; se toarna umplutura peste aluatul din forma si se uniformizeaza; se face din aluatul ramas inca o foaie care se intinde peste umplutura; se unge cu ou si se da la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste la suprafata.
Cand placinta e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.
Se serveste calda sau rece si este pur si simplu irezistibila :)


Mai multe retete de la Horia, gasiti pe blogul lui Horea`s Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu