Tarta cu ciocolata alba si capsuni


 Reteta de la Judy Elisabeta Fat    
                                                         reteta de primavara   
125 g unt , 80 g zahar , 1 ou , 250 g faina , 200 ml frisca lichida , 200 g ciocolata alba , 2 galbenusuri de ou , 400 g capsuni.
Pregatim aluatul din faina,oul intreg ,zaharul si untul topit (rece) si tinem la frigider o jumatate de ora.
In acest timp topim ciocolata in frisca la foc mic, amestecand continu pana devine crema , lasam la racit si amestecam cu cele doua galbenusuri.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe care o aranjam intr-o tava de tarta unsa cu unt.
Turnam crema in tava si bagam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru circa 25 de minute.
Lasam la racit la loc rece cateva ore(crema trebuie sa fie prinsa bine).
Ornam tarta cu capsunile taiate felii ,ciocolata alba si cateva foi de menta.
Pofta buna!!!


4 comentarii:

  1. se poate inlocui frisca, cu smantana pentru gatit? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat niciodata cu smantana pentru gatit.....cred ca merge...singura teama o am sa nu se branzeasca....poti incerca totusi !

      Ștergere