Tarta de Maracuja, Cocos si Rodii
Reteta de la Ramona Alina Pintea
Ingrediente:
4 ouã
3/4 canã de zahãr
80 gr. unt
100 gr. migdale sau nuci mãcinate
1 canã nucã de cocos
1 canã pulpã de maracujá fãrã seminte
1 canã de lapte
1/2 canã de fãinã si o linguritã praf de copt
coaja rasã de la o limetã
Ornat:
friscã, fisális, seminte de maracuja, bobitele de la jumãtate de rodie mare, nucã de cocos
Preparare
* Untul topit se mixeazã cu zahãrul, coaja de limetã si gãlbenusele, albusele se bat separat.
* Am folosit o conservã de aprox. 600 ml de puplã de maracujá, pe care am strecurat-o iar semintele le-am pãstrat pentru ornat, a dat fix o canã.
*Pulpa am turnat-o peste compozitia de albuse, apoi laptele, albusele si fãina.
Am mixat bine.
* Nuca de cocos, nucile mãcinate si praful de copt le-am amestecat cu lingura de silicon.
* Am turnat blatul într-o formã de tort unsã cu unt si tapetatã cu fãinã, si am dat la cuptor ( ventilat la 190ºC, cam 15 minute).
Va iesi un tortulet, moale, tip însiropat.
Ornati dupã plac.
Poftã mare:)
Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu