Supa groasa de legume



Reteta de la Geioan Geioan


Aveti nevoie de :
O legatura de zarzavat ( morcov , patrunjel radacina , pastarnac )
Ardei (eu am avut congelat )
Telina Frunze tot din congelator 
Cartofi 3, 4 
Praz 
Ciuperci – proaspete sau congelate 
Pasta de rosii , smantana , sare si piper , ulei de masline 
Un pahar cu tuica ( pentru bucatar ! )

Taiati legumele in cuburi nu prea mici si puneti-le la calit cu putin ulei de masline si sare . Amestecati din cand in cand si daca este necesar adaugati putina apa . Cand acestea s-au inmuiat , adaugati apa si fierbeti cu capac timp de 30 de minute. Cand legumele s-au fiert bine adaugati pasta de rosii – si beti paharelul de tuica ( supa e aproape gata ) . Scoateti deoparte cam jumatate din legume si le pasati iar piureul obtinut puneti-l inapoi in supa . Adaugati smantana si amestecati . La servit , stropiti cu ulei de masline crud .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu