Cornuri bicolore cu budinca de vanilie


Reteta de la Alina Codrean


Pentru 32 de bucati aveti nevoie de :


Pentru aluat:
500 gr faina
200 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
1 lingura zahar
1 plic zahar vanilat
40 gr drojdie proaspata
2-3 linguri cacao
un praf de sare
Pentru crema:
500 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
5 linguri zahar
Pentru sirop:
1 cana apa
1 cana zahar (cana de 250 ml)
Se prepara astfel:
-pregatiti mai intai budinca de vanilie astfel: puneti 300 ml lapte intro oala si lasati sa fiarba
-cand acesta fierbe adaugati cele doua plicuri de budinca amestecate cu 5 linguri de zahar si cu 200 ml lapte peste laptele care clocoteste
-amestecati bine cateva minute apoi puneti budinca intrun vas si o lasati sa se raceasca bine(nu va speriati ca va fi foarte tare asta e si scopul pentru care folosim 2 plicuri de budinca si doar 500 ml lapte)

-pregatiti un sirop dintr-o cana de apa si una de zahar ce il lasati sa fiarba bine pana zaharul se topeste 100% si pe care il lasati sa se raceasca
-cerneti faina intrun vas apoi adaugati zaharul si zaharul vanilat,laptele caldut,cele 2 oua batute putin cu furculita,drojia ,uleiul si un praf de sare
amestecati la inceput cu o lingura apoi framantati cu mana pana se formeaza un aluat elastic
-impartiti apoi aluatul in doua parti egale
peste o parte adaugati 2-3 linguri de cacao si framantati iar pana aluatul prinde o culoare uniforma
-lasati sa dospeasca aluatul acoperit cu folie alimentara aproximativ 40 minute intrun loc ferit de aer rece
cand aluatul a dospit impartiti atat aluatul alb cat si cel colorat in 4 cocuti ( bucati :D - vezi pozele)
-se ia cate o bucata din fiecare aluat si se intinde in foaie subtire 
se pune peste foaia neagra foaia alba si se taie in forma de triunghi (8 bucati)

-se pune pe fiecare triunghi o lingurita de budinca de vanilie apoi se ruleaza si se pun pe tava acoperita cu hartie de copt
-preincalziti cuptorul la 180 grade si dati cornurile la copt pentru 15-20 minute(la mine s-au copt surprinzator de repede asa ca la a2a tava am stat cu ochii tot pe cuptor)
cand cornurile sunt coapte(se pot testa ca si cozonacul cuo scobitoare iar daca aceasta iese curata inseamna ca aluatul e copt)
-asa fierbinti cum sunt le treceti pe ambele parti prin siropul rece pregatit dinainte apoi le scoateti pe o farfurie si le lasati sa se raceasca 


Pofta buna!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alinei, Blog de sotie fericita




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu