Retetea de la Magda Adina
Ingrediente :
1 piept de gasca , dezosat
500 g ciuperci pleurotus
2 fire de praz , doar partea alba
4-5 linguri ulei de masline
sare
piper
100 ml vin alb sec
200 ml supa sau apa
100 ml smantana ptr gatit
100 g unt
Taiati pieptul in felii nu fff subtiri ( mie mi-au iesit 10
felii frumusele ), apoi le bateti pe fiecare parte cate putin .Le condimentati
cu sare si piper si le dati la frigider ptr o ora.
Daca ciupercile sunt mai maricele , le rupeti fasii.Spalati
prazul si ciupercile si le puneti la scurs intr-o strecuratoare.
Taiati prazul ( doar partea alba ) in fasii putin mai lungi
decat latimea fiecarei bucati de carne.
Pe fiecare bucata de carne , aranjati fasii de ciupercute si
fasii de praz peste care puneti cate o bucatica mica de unt , presarati putina
sare si piper, apoi le rulati strans si le prindeti cu o scobitoare.
Procedati la fel cu fiecare bucata de carne.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti rulourile umplute
2-3 minute pe fiecare parte , apoi adaugati vinul si stingeti focul.
Taiati marunt ciupercile si prazul ramas .
Ungeti o tava termorezistenta cu untul ramas , presarati
prazul si ciupercile taiate , presarati sare si piper peste ele , apoi aranjati
deasupra rulourile de carne umplute.Turnati si vinul din tigaie , apoi supa sau
apa.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati-o in cuptorul
incalzit ptr circa 90 de minute .
Din cand in cand , scoateti tava din cuptor si stropiti
rulourile cu zeama din tava .Cand acestea sunt gata , le scoateti pe un platou
si le pastrati la cald.
Compozitia ramasa in tava o puneti in blender si
mixati pana devine ca o pasta . Adaugati smantana si mai mixati cateva secunde
.Potriviti de sare si piper daca mai este nevoie.
Serviti sosul alaturi de rulourile umplute .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu