Reteta de la Ancuta Draghici
Blat:
140 g unt
120 g faina
300 ml lapte
4 oua
sare
Umplutura:
200 g pateu de ficat
100 g unt
1 lingura mustar
2 oua fierte tari
100 g sunca
1 ceapa rosie
1 legatura parunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Pregatim blatul:
Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, amestecand sa nu faca cocoloase. Adaugam sare si amestecam iar apoi dam de pe foc.
Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tava mea este de 37/42 cm. Dam la cuptor la foc potrivit spre mare,
timp de 30 de minute.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Mixam bine untul moale cu pateul de ficat, pana devine pasta. Adaugam mustarul, sarea si
piperul. Ceapa o taiem marunt si o adaugam in crema de pateu impreuna cu ouale date pe
razatoare.
Urmeaza apoi sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Dupa ce s-a copt rulada o rasturnam pe o alta foaie de copt si o lasam sa stea cateva momente.
Desprindem foaia de copt si intindem umplutura in strat uniform pe toata suprafata blatului apoi rulam cu grija.
Invelim rulada in folie si dupa ce se raceste dam la frigider pana in momentul servirii.
Mai multe retete delicioase de la Ancuta gasiti pe blogul La Ancuta
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu