Reteta de la Anca Corduban
Ce ne trebuie
500 g dovleac
220 g unt
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat Bourbon
5 oua
400 g faina
1 praf de copt
50 g stafide
1 bucatica mica (5 cm) de ghimbir rasa
1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
Cum se fabrica
Dovleacul se curata de coaja si de seminte, se taie bucati mici si se pune la fiert in putina apa (cat sa il acopere). Cand e apa scazuta bine si dovleacul moale, se face un piure si se lasa la racit.
Untul se bate spuma cu zaharul, se adauga zaharul vanilat si ouale pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si aromele si se incorporeaza treptat la unt. Se adauga piureul de dovleac si ghimbirul, se mixeaza bine, apoi se pun si stafidele.
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de guguluf, se toarna compozitia si se coace in cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana trece testul scobitorii. Se rastoarna din forma si se pudreaza abundent cu zahar pudra.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie
Am facut anul trecut aceasta reteta dintr-o revista si ne-a plcut foarte mult. Am ratacit revista, iar acum ma bucur ca am gasit reteta! Maine vom manca guguluf cu dovleac!
RăspundețiȘtergere