Saleuri



Retetea de la Buznea Anca


SECRETUL REUSITEI: parti egale de telemea de oaie, de unt si de faina.

ex.: 500gr. telemea de oaie, 500gr. unt, 500gr. faina

se amesteca bine pana se face o coca omogena.
se acopera cu foliile de la pachetele de unt si se lasa la frigider cel putin 5 ore ... pana la 7 ore.
se intinde aluatul dar nu mai subtire de de un deget (aratator ).
se taie fasii.
se unge cu ou si se presara cu mult chimen (sau susan).

POFTA BUNA!

Daca respectati cantitatile ies pufoase! Nu adaugati nimic altceva de la nici o alta reteta de saleuri. Presarati tava cu un strat subtire-subtire de faina. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil. Lasati cca. 30-40 min.

Un comentariu:

  1. foarte bune saleuri! presarati chimen pe ele. excelent!
    tava nu o tapetati cu faina ci eventual o ungeti cu unt!
    aveti incredere, nu schimbati cantitatile sau modul de preparare, raman pufoase timp indelungat.
    POFTA BUNA!

    RăspundețiȘtergere