Retetea de la Magda Adina
Ingrediente :
- 2 muschiuleti de porc
- 1 lingura rasa de sare grunjoasa
- 4 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi, rasi pe razatoarea mica
- 1/2 lingurita boia de ardei, dulce
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita sare fina
- 1 lingurita cimbru, uscat
- 1 /2 lingurita busuioc, uscat
- 1/2 lingurita tarhon, uscat
Spalati bucatile de carne si le puneti intr-o tava de plastic ( eu am o tava de plastic cu capac pe care o folosesc la diverse si pe care am folosit-o acum , deoarece am vrut sa stea muschiuletii intinsi ) . Ii presarati cu sarea grunjoasa pe ambele parti , puneti capacul si bagati tava la frigider ptr circa 24 ore.
A doua zi , pregatiti din restul ingredientelor ( ulei,usturoi ras,boia,piper, sarea fina , cimbru , busuioc si tarhon ) o pasta cu care veti unge cei doi muschiuleti pe care i-ati scurs de zeama lasata si pe care ii bagati din nou la frigider, de aceasta data, ptr 48 de ore . In acest timp , mai intoarceti carnea de pe-o parte pe alta .
Dupe cale 48 de ore trecute , agatati carnea in doua carlige , o atarnati in camara si o lasati 24 de ore sa se usuce putin.
O bagati apoi in afumatoare pentru circa 3 zile , iar in fiecare zi o rasfatati cu cate un fum ( operatiune de care s-a ocupat tatal meu ).Dupa cele trei zile de rasfat cu putintel fum , o lasati iarasi o zi in camara , apoi vine rasfatul nostru !!!!!
Serviti muschiuletul afumat alaturi de ceapa rosie sau usturoi , branzica si rosii cherry !!!
Il puteti servi ca aperitiv in multe alte combinatii .
POFTA BUNA !!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu