Nuci umplute cu crema de ciocolata


Reteta de la Georgiana Grigorescu
Ingrediente:

Coji:
250 g margarina
600 g faina
4 oua
10 g bicarbonat de sodiu alimentar
4 linguri zahar pudra
sare
Crema:
250 g biscuiti
200 g nuca macinata
400 ml lapte
200 g ciocolata
130 g zahar pudra
40 g cacao

Mod de preparare:

Mixam margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra.Adaugam ouale unul cate unul,mixand in continuare.Adaugam faina, sarea si bicarbonatul stins cu zeama de portocala.Introducem la rece pentru o ora.

Intre timp facem crema.Am pus pe foc laptele,zaharul si ciocolata,amestecand pana s-au topit .Adaugam biscutii si nucile macinate si cacaoa.Adaugam si esenta de portocale(sau rom dupa gustul fiecaruia).

Punem forma pe foc, o ungem cu putin ulei prima data, apoi formam bilute din coca pe care le punem in fiecare loc din forma.Forma mea este de la bunica si are pe langa nuci si forme de prune,scoici si ciperci.Strangem bine de manere si tinem forma pe foc cateva minute,rasucind cand pe o parte cand pe cealalta, pana se rumenesc usor pe ambele parti.

Umplem cojile de acelasi fel cu crema de ciocolata, apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu cacao.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu