Placinta frageda cu mere


Reteta de la Margareta Cismasiu
In prag de sarbatori va aduc aceasta delicioasa placinta cu mere. Sunt doua foi fragede umplute cu mere. Si pentru ca de Anul Nou placinta cu mere nu lipseste de pe nici o masa,puteti strecura in ea cateva ravase si o veti servi cu mare succes.

Ingrediente:
3 oua,200 gr unt,500 gr faina,o cana lapte,o ling bicarbonat,1/2 plic praf de copt.
Umplutura: 1kg mere,150-200gr zahar,un praf scortisoara

Mod de preparare:
Faina se freaca cu untul la temperatura camerei,apoi se adauga ouale.Se opreste albusul de la un ou.Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen elastic,nelipicios.Se inveleste in folie si se da la frigider 30 min.
Intre timp,se pregateste umplutura.Merele se dau pe razatoare,se storc bine si se calesc pana scade toata zeama.Se adauga zaharul si scortisoara.Cantitatea de zahar difera in functie de dulceata merelor.Se opreste focul si se lasa merele sa se raceasca.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua.Din fiecare jumatate se intinde cate o foaie egala cu tava in care se vor coace.
Se pune una din foi in tava,se adauga merele,apoi se acopera cu cea de-a doua foaie.Prajitura se inteapa din loc in loc cu furculita.
Albusul ramas se bate spuma si,cu el,se unge deasupra parjitura.
Se da totul la cuptorul dinainte incins pana se rumeneste frumos deasupra.
Dupa ce s-a racit se taie si se pudreaza cu zahar vanilat.

Aceleasi foi se pot umple cu branza dulce,dovleac sau mac.Sunt la fel de gustoase si savuroase.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu