Paine cu orez si bere neagra


Reteta de lEnyedi Sandor
40 gr. drojdie, o juma de pahar (de whisky...alta masura n-am) deci cca 50-70 ml apa, o lingurita de zahar, cateva linguri de faina se pun in malaxor si se lasa la malaxat pana devine un fel de crema, se lasa sa se dospeasca
Se fierb pana devin moi "di tat" 70 gr. de orez
Peste maiaua din recipient se pune orezul racit sub jet de apa, o lingurita cu varf de sare de mare, 2-3 linguri de ulei si se porneste malaxorul, se adauga faina putin cate putin pana aluatul devine putin lipicios (orezul fiert face ca aluatul sa fie mai lipicios decat de obicei). cu mana "infainata" se formateaza aluatul si se pune in forma tapetata cu hartie de copt (eu refolosesc hartia de copt...)
Se lasa la dospit pana-si dubleaza volmul (cca 0 ora, pe dulap, cum facea bunica)
Se coace in cuptorul preincalzit (cu convectie al meu) la 240 gr.C 20 minute, dupa care se reduce temperatura la 220 gr.C pentru inca 30 min.
Daca aveti timp, puteti stropi din cand in cand cu un pulverizator, coaja va fi mai moale...:)

Iese o paine exceptionala!
Garantat!


Cu drag,
Sandor




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu