Prajitura pufoasa cu dovleac




Reteta de la Margareta Cismasiu

  Ingrediente:
              150 gr pulpa de dovleac,8 oua,8 ling faina,8 ling Green Sugar,4 ling apa,4 ling ulei,un praf scortisoara,un praf sare,un praf de copt.
              Galzura: 200ml apa,200gr zahar,cateva bucati de pulpa de dovleac.


              Mod de preparare:

           Dovleacul se curata si se da pe razatoare.Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu sarea,apoi se adauga,treptat,apa si uleiul.Dupa ce s-a omogenizat se adauga dovleacul si pudra de scortisoara.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga amestecul de galbenusuri,amestecand incet,de jos in sus,cu o spatula.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins.E gata cand trece testul scobitorii.
         Prajitura se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se portioneaza.
         Se pune pe foc apa cu zaharul si cateva cubulete de dovleac.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie pulpa.Aceasta se scoate ,iar apa cu zaharul se lasa sa fiarba in continuare pana se obtine un sirop gros.Acesta se toarna peste feliile de prajitura. Se lasa sa se racesca si sa se intareasca glazura,apoi se poate servi.
         

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu