Reteta de la Margareta Cismasiu
Ingrediente:
Blat: 300gr ciocolata,300 gr unt,300 gr faina,6 oua,200 gr Green Sugar,un praf de copt,esenta de vanilie.
Crema: 300ml smantana pentru frisca,250gr mascarpone,150gr biscuiti Oreo,1 plic gelatina.
Mod de preparare:
Pentru blat,se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie.Dupa ce s-a racorit se omogenizeaza,apoi se incorporeaza ouale,pe rand,unul cate unul.Se adauga Green Sugar si vanilia.La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 15-20 min,nu mai mult,pentru ca blatul sa ramana umed.
Blatul se scoate din tava si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste crema.Gelatina se pune la hidratat in putina apa.Smantana se mixeaza pana rezulta frisca bine batuta.Aceasta se amesteca cu mascarpone.Gelatina se incalzeste putin,pana devine lichida,apoi se toarna peste crema.Se omogenizeaza totul bine si se da la rece 15 min,Biscuitii se maruntesc cu mana si se adauga in crema rece.Se amesteca totul si se intinde peste blatul racit.
Deasupra se presara faramituri de biscuiti sau se rade ciocolata.Se da totul la rece pentru 2- 3 ore,dupa care se portioneaza si se serveste.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu