Crema de chili


Reteta de lEnyedi Sandor

Am adunat tat inainte de primul inghet de pe balcon... e vorba de chili-ul latino..
Am avut supraproductie...asa ca am facut 2 feluri de crema de chili....unul mai domol altul mai dur..

Reteta de baza: o juma'de kil de chili si 1 kil de ardei kapia (proportia poate diferi dpa rezistenta fiecaruia)

Se curata kapia de seminte, chili da sau nu, se pune impreuna cu o capatana de usturoi la blender si se face pasta.
Se adauga 1 detz de ulei bun, 2 detz de otet de vin alb mai bun, 1-2 lingurite de sare, 1-2 lingurite de piper negru macinat, 1-2 linguri de zahar, 1 lingurita de chimen dulce (in lipsa mere si ala romanesc!)
Se pune la foc incet, se amesteca frecvent pana devine pasta de grosimea pe care o vreti...
Simplu ca tabla inmultirii!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu