Reteta de la Rita Ilies
Ingrediente:
250 g ciocolată neagră
50 ml smântână grasă
un cubuleț de unt
o linguriță cu fulgi de chilli
două linguri cu unt de arahide
pudră de roșcove ( se poate înlocui cu cacao )
Am încălzit smântâna și untul până când am văzut că începe să fiarbă.
Am luat cratița de pe foc, am adăugat ciocolata, untul de arahide și
fulgii de chilli, apoi le-am omogenizat bine.
Am pus ciocolata la rece pentru a o putea modela mai apoi. În 20 de minute a fost perfectă pentru a crea trufele.
Este bine să ne protejăm mâinile cu mânuși pentru a nu ne mânji prea
tare. Eu am folosit unele chirurgicale. NOI, bineînțeles. Cred că-i
defect profesional. :))
Am tăvălit trufele în pudra de roșcove și le-am dat iar la rece.
Despre decor pot să vă spun că nu a fost cea mai ușoară experiență a
mea. Poate și pentru faptul că a fost prima oară când l-am realizat. Dar
am să vă explic un pic cum se face.
Avem nevoie de hârtie de copt albă. Pe aceasta desenăm modelul dorit,
însă este foarte important să creăm cât mai multe legături din
ciocolată pentru a nu risca să rupem decorul. E o muncă migăloasă.
După cum se vede, am folosit cornete din hârtie de copt pentru decor
și am umplut spațiile de la baza coșului cu ciocolată albă. Pentru asta
am folosit rețeta de ganache.
În continuare, hârtia decorată va fi înconjurată pe un suport ( poate
fi o sticlă înfășurată la bază cu o altă foaie de copt ). Astfel,
ciocolata va fi poziționată între foile de hârtie.
Se pune decorul la rece pentru ca ciocolata să se fixeze. După aceea,
îndepărtați ușor și cu grijă hârtia de la exterior, apoi sticla, iar la
final vă ocupați de foaia cu care a fost tapetat suportul.
Puteți să umpleți coșul cu frișcă și fructe ori cu creme, după
preferință. Un delicios piure de castane ar putea fi o altă idee.
Vă doresc spor la treabă! :)
Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul ei Culinary Rainbows
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu